• email us
  • +30 MWJK NO+ L++
  • Mon-Fri 9am - 5pm
spiderman besides a macbook

Πώς να αλλάξετε μια διεύθυνση URL (domain name) ιστοσελίδας σε WordPress

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε την διεύθυνση URL (domain name) της ιστοσελίδας σας που είναι στημένη σε WordPress.

Για παράδειγμα, είναι μια εύκολη τακτική η ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης του site σας σε έναν υπο-φάκελο και όταν είναι έτοιμο να το μεταφέρετε στο κεντρικό φάκελο. Η καλή λειτουργία του WordPress βασίζεται στις ρυθμίσεις του URL. Αυτό σημαίνει ότι αν απλά μετακινήσετε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων σας, η σελίδα δεν θα λειτουργήσει σωστά. Οι ρυθμίσεις του URL βρίσκονται στη βάση δεδομένων.

Σε αυτό το άρθρο της Web4all θα μιλήσουμε για την αλλαγή μιας διεύθυνσης URL (domain name) ιστοσελίδας στο WordPress

Για την αποφυγή αλλαγών απευθείας στην βάση δεδομένων για την αλλαγή του URL, η ομάδα του WordPress έχει αναπτύξει μια λειτουργία που ονομάζετε “update_function” και επιτρέπει εύκολα και αναίμακτα να κάνουμε αλλαγή του URL σε μια εγκατάσταση WordPress.

Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση FTP. Συνδεθείτε στον ftp server και απλά προσθέστε αυτές τις γραμμές στο αρχείο functions.php του θέματός (template) σας:

update_option(‘siteurl’,’http://www.to-neo-domain.gr);
update_option(‘home’,’http://www.to-neo-domain.gr);

Στο τέλος, δεν ξεχνάμε:

Αφού ανεβάσετε το ανανεωμένο αρχείο functions.php απλά επισκεφτείτε την σελίδα σας στην νέα διεύθυνση URL, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί κανονικά και διαγράψτε τις παραπάνω γραμμές από το αρχείο functions.php. Η αλλαγές έχουν αποθηκευτεί στην βάση δεδομένων

desk with mac and coffee

Συμπεράσματα:

Όπως είδατε δεν είναι κάτι πολύπλοκο και μπορεί εύκολα κανείς να το καταφέρει, αρκεί να ακολουθήσει πιστά τα βήματα. Καλή επιτυχία!

Image of Pavlos Mavroudis

Pavlos Mavroudis CCNA,MCP, MSc

Ο Παύλος Μαυρουδής είναι WordPress Designer και Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Εργάστηκε 15 χρόνια στον χώρο της πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών και είναι MSc στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
Αγαπημένο του σύνθημα "δούλεψε για να ζήσεις" και όχι ζήσε για να δουλεύεις.